Wednesday, June 29, 2011

Sepagi Di Pulau Indah :)

Sudah nak masuk tiga minggu kami sekeluarga tiba di malaysia terchenta :) cepat je rasanya masa berlalu. En Husband pon dah selamat balik ke Jubail Jumaat lepas. Dua minggu dirasakan bagai dua minit... bley tak? Sekarang Cik Shikin dan anak2 duduk menetap di kampung tercinta, Pulau Indah. Sesungguhnya pulau ini tidaklah seindah mana :) dah agak tercalar dengan pembangunan kilang2 dan pelabuhan yg makin menyesakkan dan menghilangkan kedamaian sebuah kampung.

Ok, sebenarnya hati Cik Shikin dah start rindu kat rumah Andalus nun hujung di Jubail sana.. bley tak? Or maybe rindukan Cik Husband yg membuatkan makan tak kenyang, mandi tak basah dan segala lah. Tapi apa2 pon sepatutnya bersyukur sebab diberi peluang untuk bersama2 dgn keluarga tercinta... ok Cik Shikin jgn tak bersyukur ok...

Bila ditanya apa je program Cik Shikin balik malaysia nih? Of course nak jumpa sedara mara n kawan n tak lupa juga drive keta sendirik heheheh.... eventhough Cik Shikin rembat je keta sapa2 yg available kat msia nih. Jalan2 cari makan?? tadela sangat, masa En Husband ada hari tuh semangat la jugak.

Insya Allah Sabtu nih nak start hantar Elana ke swimming class. Walaupon hanya sempat hantar Lana untuk 2 bulan jer, hopefully she can know basic in swimming, especially floating and moving around the water. Mak Lana pon terasa mcm nak ke swimming class jugak. Selama nih tau swimming secara tak sengaja, tak penah pegi pon formal classess.... at least we can learn the right way to swim :) tadela hentam keromo je.